Future Ready

10 tips om hvordan du håndterer prisinnvendinger i salg

Prisinnvendinger

10 tips om hvordan du håndterer prisinnvendinger i salg [FAQs]

Salgsinnvendinger er en vanlig forekomst, men det betyr ikke at de er enkle å håndtere. Faktisk kan det å overvinne prisinnvendinger være en av de vanskeligste oppgavene i salg. Det er imidlertid viktig å huske at det kan være en gyldig grunn for innsigelsen. Det er flere måter å håndtere prisinnsigelser på, og den beste tilnærmingen vil variere avhengig av situasjonen. Her er 10 tips om hvordan du håndterer prisinnvendinger i salg:

I denne artikkelen vil vi dekke:

1. Hva er prisinnvendinger og hvorfor oppstår de?

2. Hvordan kan du best behandle salgsinnsigelser slik at salget kan gjennomføres?

3. Hva er noen vanlige teknikker for å overvinne prisinnvendinger?

4. Hvordan kan du se om en kunde virkelig er interessert i produktet ditt eller bare prøver å få en bedre avtale?

5. Hva er noen vanlige innvendinger som kunder har om priser?

6. Hvordan kan du overvinne innvendingen om “jeg må tenke på det”?

7. Er det en fare ved å sette ned prisene dine for mye?

8. Er det noen innvendinger som ikke bør overvinnes?

9. Hvordan kan du finne ut om en kunde virkelig er prissensitiv eller bare bruker det som en unnskyldning?

10. Hvordan kan du håndtere innvendinger slik at salget kan gjennomføres?

Hva er prisinnvendinger og hvorfor oppstår de?

De mest populære innvendingene i salg er ofte vanskelige å overkomme. Det er imidlertid viktig å huske at det kan være en gyldig grunn for innsigelsen. Hold deg rolig og profesjonell, og gjør ditt beste for å forstå kundens innvending før du prøver å overvinne den. Du må kanskje stille noen spørsmål for å avklare innvendingen, men prøv å unngå å sette kunden i forsvar. Det er viktig å huske at målet er å forstå innvendingen og finne en måte å overvinne den slik at salget kan gjennomføres.

Hvordan kan du best behandle salgsinnsigelser slik at salget kan gjennomføres?

Du må kanskje stille noen spørsmål for å avklare innvendingen, men prøv å unngå å sette kunden i forsvar. Målet er å forstå innvendingen og finne en måte å overvinne den slik at salget kan gjennomføres. I noen tilfeller kan prisinnsigelsen være legitim og kunden kan rett og slett ikke ha budsjettet for produktet eller tjenesten din. I dette tilfellet må du finne en måte å jobbe innenfor deres budsjett eller tilby en betalingsplan.

I andre tilfeller kan prisinnsigelsen være basert på feilinformasjon eller en misforståelse av hva som er inkludert i prisen din. I dette tilfellet må du ta deg tid til å forklare prisene dine i detalj og hjelpe kunden med å se verdien av tilbudet ditt. Uansett årsak til prisinnsigelsen, er det viktig å holde seg rolig og profesjonell og jobbe mot en løsning.

Hva er noen vanlige teknikker for å overvinne prisinnvendinger?

Det er flere teknikker du kan bruke for å overvinne prisinnvendinger. Noen av disse teknikkene inkluderer:

1. Tilby rabatt: Du kan kanskje overvinne innvendingen ved å tilby rabatt på produktet ditt. Du må imidlertid være forsiktig så du ikke tilbyr for store rabatter, da dette kan tære på fortjenesten din.

2. Tilby en betalingsplan: Du kan kanskje overvinne innvendingen ved å tilby en betalingsplan. Dette kan innebære å la kunden betale for produktet over tid eller i avdrag.

3. understreke verdien av produktet: Du kan prøve å overvinne innvendingen ved å understreke verdien av produktet ditt. Dette kan innebære å fremheve funksjonene og fordelene ved produktet ditt eller fremheve hvordan produktet ditt er bedre enn konkurrentene.

4. Be om tilsagn: Du kan prøve å overvinne innsigelsen ved å be om tilsagn fra kunden. Dette kan innebære å be kunden om å godta å kjøpe produktet hvis du kan oppfylle deres priskrav.

5. Tilby en gratis prøveversjon: Du kan kanskje overvinne innvendingen ved å tilby en gratis prøveversjon av produktet ditt. Dette kan tillate kunden å prøve ut produktet ditt og se om det oppfyller deres behov før de må forplikte seg til å kjøpe det.

Hvordan kan du finne ut om en kunde virkelig er interessert i produktet ditt eller bare prøver å få et bedre tilbud?

En måte å finne ut om en kunde virkelig er interessert i produktet ditt eller bare prøver å få en bedre avtale på, er å stille dem noen spørsmål. Du kan spørre kunden hva de liker med produktet ditt, og du kan også spørre dem hvorfor de vurderer produktet ditt. Hvis kunden ikke kan gi en god grunn til å ønske å kjøpe produktet ditt, kan det hende de bare prøver å få et bedre tilbud.

Det er også viktig å huske at det er noen innvendinger som ikke bør overvinnes. For eksempel, hvis en kunde sier at de ikke er interessert i produktet ditt, bør du ikke prøve å overvinne denne innvendingen. Dette er fordi det er sannsynlig at kunden ikke er interessert i produktet ditt, og å prøve å overvinne denne innvendingen vil ikke endre mening.

Skjermbilde 2022 07 26 kl. 09.25.42

Hvis du klarer å overvinne innvendingen, kan du gå videre til å avslutte salget. Men hvis du ikke klarer å overvinne innvendingen, må du kanskje vurdere om salget er verdt å forfølge. I noen tilfeller kan det være best å gå bort fra et salg som ikke kommer til å bli vellykket.

Når du prøver å overvinne innvendinger, er det viktig å huske at målet er å forstå innvendingen og finne en måte å overvinne den slik at salget kan gjennomføres. Ved å bruke noen av teknikkene beskrevet ovenfor, kan du øke sjansene dine for å foreta et salg.

Det er flere vanlige innvendinger som kunder har om priser. Noen av disse innvendingene inkluderer:

1. Prisen er for høy: Kunder kan føle at prisen er for høy og at de ikke er villige til å betale det beløpet.

2. Prisen er for lav: Kunder kan føle at prisen er for lav og at de ikke får noe for pengene.

3. Prisen er ikke gjennomsiktig: Kunder kan føle at prisen ikke er gjennomsiktig og de er ikke sikre på hva de betaler for.

4. Prisen kan endre seg: Kunder kan være bekymret for at prisen kan endre seg i fremtiden og at de ikke vil kunne få samme avtale.

Hvordan kan du overvinne innvendingen om “jeg må tenke på det”?

Når en kunde sier at de må tenke seg om, kan det være vanskelig å vite hva man skal gjøre. Du kan imidlertid prøve å overvinne denne innvendingen ved å stille noen spørsmål. Du kan spørre kunden hva de liker med produktet ditt, og du kan også spørre dem hvorfor de vurderer produktet ditt. Hvis kunden ikke kan gi en god grunn til å ønske å kjøpe produktet ditt, kan det hende de bare prøver å få et bedre tilbud.

Det er også viktig å huske at det er noen innvendinger som ikke bør overvinnes. For eksempel, hvis en kunde sier at de ikke er interessert i produktet ditt, bør du ikke prøve å overvinne denne innvendingen. Dette er fordi det er sannsynlig at kunden ikke er interessert i produktet ditt, og å prøve å overvinne denne innvendingen vil ikke endre mening.

Skjermbilde 2022 07 26 kl. 09.24.06

Hvis du klarer å overvinne innvendingen, kan du gå videre til å avslutte salget. Men hvis du ikke klarer å overvinne innvendingen, må du kanskje vurdere om salget er verdt å forfølge. I noen tilfeller kan det være best å gå bort fra et salg som ikke kommer til å bli vellykket.

Når du prøver å overvinne innvendinger, er det viktig å huske at målet er å forstå innvendingen og finne en måte å overvinne den slik at salget kan gjennomføres. Ved å bruke noen av teknikkene beskrevet ovenfor, kan du øke sjansene dine for å foreta et salg.

Er det en fare ved å redusere prisene for mye?

Når du prøver å foreta et salg, er det viktig å tilby rabatter til kundene dine. Du må imidlertid være forsiktig med å tilby for mange rabatter. Dette er fordi du kan begynne å tape penger på hvert salg. I tillegg kan du også begynne å devaluere produktet ditt. Ved å tilby for mange rabatter kan du sende beskjeden til kundene dine om at produktet ikke er verdt full pris.

Hvis du tilbyr rabatter, er det viktig å sørge for at rabattene er rettferdige. Det kan for eksempel være lurt å tilby rabatt til kunder som kjøper flere varer. Eller du vil kanskje tilby rabatt til kunder som har vært lojale mot merkevaren din. Ved å tilby rettferdige rabatter kan du vise kundene dine at du setter pris på virksomheten deres uten å devaluere produktet ditt.

hvordan håndtere prisinnvendinger ved salg

Hvordan kan du finne ut om en kunde virkelig er prissensitiv eller bare bruker det som en unnskyldning?

Når en kunde er prissensitiv, betyr det at de kun er villige til å betale en viss sum for et produkt. Hvis kunden ikke er i stand til å gi en god grunn til å ønske å kjøpe produktet ditt, kan det hende de bare prøver å få et bedre tilbud.

Det er noen tegn som kan hjelpe deg med å finne ut om en kunde er prissensitiv. For eksempel, hvis en kunde ber om rabatt eller hvis de virker interessert i billigere alternativer, kan de være prissensitive. Hvis du tror at en kunde er prissensitiv, kan det være lurt å prøve å forhandle med dem. Du bør imidlertid ikke tilby for mange rabatter, da dette kan svekke produktet ditt.

Når du prøver å foreta et salg, er det viktig å huske at ikke alle kunder er like. Noen kunder kan være mer prissensitive enn andre. Ved å forstå forskjellen mellom prissensitive og ikke-prissensitive kunder, kan du justere salgsteknikken din deretter. Dette vil hjelpe deg med å lukke flere salg og øke fortjenesten.

Som du kan se, er det flere ting å vurdere når du prøver å overvinne prisinnvendinger i salg. Ved å bruke noen av teknikkene vi har skissert, kan du øke sjansene dine for å foreta et salg. Det er viktig å huske at ikke alle kunder er like, og at du kanskje må justere salgsteknikken din avhengig av kunden. Ha disse tipsene i bakhodet neste gang du står overfor en innvending og se salgstallene dine øke!

Vil du lære mer? Sjekk ut disse artiklene:

Åpne og lukkede spørsmål i salgssamtaler

Hvordan lage profittdrevne salgsmål

7 tips for håndtering av prisinnsigelser ved salg

Hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon om hvordan du håndterer prisinnvendinger i salg eller annet salgsrelatert, vil vi gjerne høre fra deg. Kontakt oss.

Ready to get started?

Sales and customer care can be learned. Improve the effectiveness in your sales force with immersive learning and smart technology.

Schedule a demo with Future Ready

Find a time for a free, no-obligation demo with Future Ready.

If you prefer us to contact you, enter your details below.

Your request has been received

We will get back to you shortly